Hlavní obsah

Vzdejte se, nic se vám nestane. Ruští dělostřelci zasypali Ukrajince letáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dělostřelci ruského Centrálního vojenského okruhu odpalovali na ukrajinské pozice speciální střely s letáky vyzývajícími ke kapitulaci. Oznámilo to ve středu podle webu News.ru ruské ministerstvo obrany.

Foto: Twitter

Záběr na ruského vojáka z ukrajinského dronu

Článek

Podle něj ruští vojáci použili speciální „kampaňové“ střely odpalované ze salvových raketometů Grad, přičemž v jednom projektilu je umístěno až tisíc letáků.

Ruská armáda podle webu uvedla, že se zapojuje do speciální kampaně, která má povzbudit ukrajinské vojáky ke kapitulaci, což „následně zachrání jejich životy a zabrání nesmyslnému krveprolití v dalších bitvách“.

Rakety mají údajně nastavenou časovanou pojistku, která zajistí odpálení hlavice a rozptýlení propagandistických letáků na ploše větší než jeden kilometr čtvereční.

Rusové se tak zjevně snaží odpovědět na podobné aktivity Ukrajinců, kteří několikrát navedli ruské vojáky, již se chtěli vzdát, do bezpečí drony.

Druhý den invaze nám třesoucím hlasem nabídli, ať kapitulujeme, líčí ukrajinský ministr

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám