Hlavní obsah

Vytáhli na sebe nože. Ve Švédsku se pobodali členové dětských gangů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři patnáctiletí chlapci utrpěli ve čtvrtek bodnořezná zranění při potyčce u sportovního zařízení v centru švédské Eskilstuny nedaleko Stockholmu. Podle listu Aftonbladet se tam střetly dva znepřátelené dětské gangy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Vypadalo to jako vyřizování účtů. Bylo jich tak dvacet na dvacet. Nejprve spolu kouřili, ale pak se to strhlo,“ popsal střet Fredrik, který podle listu viděl rvačku z okna svého domova.

„Byl to boj na plné pecky. Všechno se stalo hrozně rychle,“ pokračoval. „Najednou bylo vymalováno: čtyři krváceli. Ostatní utíkali směrem do centra města,“ ukončil líčení střetu.

Problémy s gangy ovlivnily volby

Policie případ vyšetřuje jako pokus o vraždu, zatkla dva podezřelé a očekává se, že se bude zatýkat dál. Oběti, žáci deváté třídy školy v Eskilstuně, jsou podle Aftonbladetu v nemocnici ve vážném stavu.

Problémy se zločineckými gangy jsou ve Švédsku dlouhodobé. Jejich krvavé boje o území a zvyšující se kriminalita, která do značné míry souvisí s problémy kolem integrace přistěhovalců, byly jedním z hlavních témat loňské předvolební kampaně. Z voleb vzešel menšinový konzervativní kabinet, který vládne s podporou protiimigrační strany Švédští demokraté.

V Německu exploduje počet násilných činů u dětí a mladistvých

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám