Hlavní obsah

Vydávala se za dědičku Rothschildů. Pronikla snadno až k Trumpovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli ruským zločineckým gangům vyšetřuje americká FBI imigrantku Innu Jaščyšynovou (33), která prostřednictvím svých kontaktů pronikla do vnitřního kruhu bývalého prezidenta Donalda Trumpa (76).

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Donald Trump

Článek

Ukrajinka se vydávala za členku bankovní dynastie Rothschildů, aby pronikla do Trumpovy rezidence ve floridském Mar-a-Lago a získala tam vliv.

„Mnoha floridským společenským osobnostem a známým prezidenta Trumpa tvrdila, že je dědička Anna de Rothschild. Její lest údajně vedla k tomu, že ji hosté v Trumpově floridské usedlosti a soukromém klubu obletovali a podléhali jejímu vychloubání, že vlastní portfolio monackých nemovitostí a rodinnou vinici,“ napsal list The Daily Telegraph (DT).

Foto: Profimedia.cz

Rezidence bývalého amerického prezidenta Trumpa Mar-a-Lago na Floridě.

Její přítomnost v Mar-a-Lago vyvolává nové obavy ohledně tajných dokumentů, které exprezident uchovává ve svém paláci na pobřeží. Minulý týden v pátek vyšlo najevo, že tajné spisy ukryté v jeho sklepě mohly obsahovat americká tajemství získaná špiony v terénu.

Ed Martin, bývalý zvláštní agent amerického ministerstva financí, který strávil více než dvacet let v kriminální rozvědce, DT řekl: „To je jeho rezidence. Neměla tam co dělat.“

Její otec se živí jako řidič kamionu

Nyní vyšlo najevo, že Jaščyšynová je ve skutečnosti dcera řidiče kamionu Oleksandra Jaščyšyna, který žije v Buffalo Grove ve státě Illinois. Čelí také vyšetřování FBI kvůli charitativní organizaci United Hearts of Mercy, kterou řídila.

Povolení k prohlídce Trumpova sídla bude zveřejněno

Amerika

Tu založil v roce 2015 v Kanadě ruský podnikatel Valerij Tarasenko (44) z Floridy, ale FBI tvrdí, že sloužila jako zástěrka pro získávání finančních prostředků pro ruskou mafii.

Jaščyšynová je také obviněna z toho, že si na svou falešnou rothschildovskou totožnost opatřila několik úředních dokladů včetně amerického pasu a vícera řidičských průkazů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám