Hlavní obsah

Výbuch vykolejil vlak z Grozného do Moskvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Vlak na trase z čečenského hlavního města Groznyj do ruské metropole v neděli ráno v důsledku výbuchu vykolejil. Zraněna přitom byla desítka lidí včetně dvou dětí. Podle agenturních informací exploze vykolejila několik vagonů osobního vlaku přibližně 150 kilometrů jižně od Moskvy.

Článek

Ministerstvo pro mimořádné situace oznámilo, že k výbuchu nedošlo ve vagonu soupravy, ale na kolejích. Podle agentury ITAR- Tass předběžné vyšetření na místě zatím ukazuje na technickou závadu a nikoliv teroristický útok. Výbuch nastal kolem sedmé hodiny ráno místního času (5:00 SELČ).

Z kolejí sjely dva vagony, dalších pět částečně. Většímu počtu zraněných zabránila pomalá rychlost, kterou se ve chvíli nehody souprava pohybovala. Vlaky z čečenské metropole do Moskvy jezdí za přísných bezpečnostních opatření, ve vagonech jsou milicionáři a cestující jsou před nástupem kontrolováni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám