Hlavní obsah

Výbuch ve svatyni v Islámábádu zabil 18 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMÁBÁD

Nejméně 18 mrtvých a přes 30 zraněných si vyžádal výbuch bomby, který v pátek otřásl muslimskou svatyní na předměstí pákistánské metropole Islámábádu. Informovala o tom pákistánská policie. Před explozí se uvnitř svatyně shromáždily stovky věřících.

Článek

"Jsou tam nějací mrtví, ale nevíme kolik," řekl policista Muhammad Sádik. Dodal, že nálož byla odpálena uvnitř svatyně, kde se celý tento týden scházely davy muslimů u příležitosti pětidenního svátku končícího právě dnes.

Ministr informací Rašíd Ahmad uvedl, že počet mrtvých se pohybuje mezi 10 a 14 osobami. Naproti tomu ministerstvo vnitřních záležitostí devět lidí zemřelo na místě a dalších devět po převozu do nemocnice.

Svatyně se nachází asi jeden kilometr od úřadu pákistánského premiéra Šaukata Azíze a poblíž řady diplomatických rezidencí. V únoru ozbrojenci zahájili palbu na truchlící vracející se z pohřbu poblíž svatyně; při následné přestřelce byli tři lidé zabiti a několik dalších zraněno. Incident se tehdy údajně vztahoval ke sporům dvou rodů o kontrolu nad svatyní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám