Hlavní obsah

Víkend s největšími dopravními problémy ve střední Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN/VÍDEŇ/ZÁHŘEB

Nejobtížnější situaci v silniční dopravě v letní sezóně předpovídají na víkend automotokluby v zemích střední Evropy. Vrcholná letní sezóna, prázdniny v Německu a proběhne Velká cena Maďarska ve formuli 1. Situaci na ucpaných silnicích navíc zkomplikují očekávaná rekordní vedra.

Článek

Zácpy a značná zdržení očekávat prakticky na všech hlavních dálničních tazích v Německu. Nejhorší situace se očekává v okolí bavorské metropole Mnichov a na hlavních spojnicích ze Stuttgartu. V Bavorsku a v jihoněmeckém Bádensku-Württembersku začínají prázdniny. Podnikové dovolené vyhlásily i velké automobilky BMW, Opel a Porsche.  

Dopravu nejen v Německu, ale také v Česku, Rakousku, Maďarsku, Polsku a na Slovensku zkomplikují i závody automobilové formule 1 v Budapešti. Maďarská policie navíc spustila rozsáhlou dopravní bezpečnostní akci, při níž bude častěji kontrolovat řidiče.

Problémy i v Rakousku

Před extrémně hustým provozem a dlouhými kolonami čekajících aut varuje také rakouský automotoklub. Tam obvyklé dopravní problémy ještě umocní začátek prázdnin v německém Bavorsku a Bádensku-Württembersku. Experti automotoklubu dokonce vybídli řidiče, aby odjezd na dovolenou v pátek či v sobotu důkladně zvážili.

Předpovídají, že více než 20 kilometrů dlouhé fronty, které se v průběhu předchozích dvou víkendů vytvořily u Tauernského tunelu na dálnici A10 mezi Salcburkem a Villachem, budou o tomto víkendu ještě delší. Další zácpy očekávají opět na jihovýchodní magistrále A23 při průjezdu Vídní a také na dálnici A2 vedoucí z rakouské metropole směrem na Štýrský Hradec.

Připravte se na Chorvatsko

S velkou hustotou provozu musí počítat i turisté, kteří se koncem týdne chystají vyrazit do Chorvatska. V sobotu lze očekávat kolony osobních vozidel na vjezdu do země na všech hraničních přechodech se Slovinskem. Ve večerních hodinách se zřejmě zintenzívní provoz i na výjezdu ze země do Slovinska a Maďarska. Velký dopravní ruch bude bezpochyby také v přístavech, odkud odplouvají trajekty na ostrovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám