Hlavní obsah

Veřejnost pomohla Interpolu odhalit pedofila

Novinky, CNN, znk
BANGKOK

Interpolu se díky veřejné výzvě podařilo odhalit identitu muže, který na fotografiích na internetu vystupoval s digitálně rozmazanou tváří. Jedná se zřejmě o dvaatřicetiletého Kanaďana, uvedla policie v Thajsku, kde se muž nyní pravděpodobně skrývá. Agentuře AFP to řekl příslušník thajské policie agentuře AFP.

Článek

Muž na internetu zveřejnil asi 200 fotografií, na kterých sexuálně zneužíval 12 vietnamských a kambodžských chlapců ve věku zhruba od šesti do 15 let. Jeho obličej byl na snímcích digitálně rozmazaný. Detektivům se ale nakonec minulý týden podařilo jeho tvář rozklíčovat.

Rozklíčovaný obličej údajného pedofila. Foto:ČTK/AP.

Poté, co se Interpolu nedařilo učinit pokrok ve vyšetřování, obrátil se 7. října s prosbou o pomoc na veřejnost. Na výzvu reagovalo asi 350 lidí z celého světa, pět svědectví prý bylo klíčových.

To, že Interpol nyní hledá Kanaďana Christophera Paula Neila, potvrdil agentuře Reuters i zástupce této organizace, který je ve vedení její kambodžské pobočky.

"Jedná se podle všeho o učitele angličtiny z jisté školy v Jižní Koreji," uvedl Interpol se sídlem ve francouzském Lyonu s odvoláním na pět různých zdrojů ze tří kontinentů.

Hledaný muž podle záznamu z bezpečnostních kamer přiletěl 11. října z Jižní Koreje do Thajska, pak se zřejmě objevil i ve Vietnamu a Kambodži. Místní policie po něm stále pátrá. Policisté shromažďují a analyzují důkazy, aby mohli muže po jeho zatčení obvinit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám