Hlavní obsah

Ve Skandinávii řádila silná bouře, tisíce domácností jsou bez proudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKHOLM

Bouře s větrem téměř o síle hurikánu řádila v noci na dnešek a dnes na západním pobřeží Norska a Švédska. Více než 20 000 domácností se kvůli větru o rychlosti až 118 kilometrů v hodině ocitlo bez proudu, podle úřadů ale bouře způsobila jen malé materiální škody a nikdo nebyl zraněn.

Článek

Bouře se bude podle meteorologů dále pohybovat východním směrem a zasáhne i Finsko. Proto byly až do odvolání zrušeny některé pravidelné linky trajektů, které v Baltském moři jezdí mezi Švédskem a Finskem a také mezi Finskem a Estonskem.

Ve Švédsku silný vítr způsobil potíže v dopravě - kvůli spadlým stromům byly neprůjezdné silnice, na jihu země nevyjely ani některé železniční spoje.

"To nejhorší má nyní západní pobřeží Švédska za sebou," uvedla Eva Strandbergová, mluvčí švédského meteorologického a hydrologického úřadu. Podle ní vítr nad mořem dosahoval rychlosti až 118,8 kilometrů v hodině, tedy téměř síly hurikánu, nad pevninou byl pak mírnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám