Hlavní obsah

V západním Řecku zuří další požár, zabil farmáře chránícího svá zvířata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový požár se v noci na pondělí rozhořel v oblasti Bojótie západně od Atén. Podle řeckého serveru Kathimerini tam přišel o život farmář, který se pokoušel zachránit svá zvířata. Hoří také u města Alexandrupoli, které leží u tureckých hranic, tam se ale požár daří hasit.

V západním Řecku zuří další požár, zabil farmáře chránícího svá zvířataVideo: @GearDread via Spectee, AP

 
Článek

Kvůli požáru v oblasti Bojótie vydaly v pondělí ráno řecké úřady pokyn k evakuaci pobřežního města Paralia Saranti. Na místě zasahuje asi 50 hasičů, dvě letadla a vrtulník.

Podle řecké civilní obrany v pondělí platí nejvyšší stupeň nebezpečí požáru v regionu Attika, kde se nachází hlavní město Atény, a v sousedních regionech. Ráno zde foukal silný vítr a očekává se, že stejné podmínky budou panovat i v dalších dnech, napsala agentura DPA.

Foto: Ilias Kotsireas, ČTK/AP

Lesní požáry v Řecku

Naopak požáry u severovýchodního řeckého přístavního města Alexandrupoli se mezitím podařilo z velké části dostat pod kontrolu. Stále jsou však nebezpečné, uvedl státní rozhlas ERT na svém zpravodajském webu.

O víkendu tam bylo preventivně evakuováno 12 vesnic a osad, shořelo devět obytných domů, kostel a několik hospodářských stavení. Do nemocnice bylo s dýchacími obtížemi převezeno sedm hasičů a jeden dobrovolník, pět z nich už bylo propuštěno, uvedli v pondělí hasiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám