Hlavní obsah

V tomto domě došlo k masové vraždě studentů, teď navždy zmizí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům, ve kterém byli loni zavražděni čtyři studenti univerzity v americkém Idaho, bude srovnán se zemí. Rozhodla o tom sama univerzita, informuje deník The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Dům v Idahu, ve kterém došlo k čtyřnásobné vraždě

Článek

Podle listu chce majitel budovy na univerzitu převést její vlastnictví. Škola nabídku přijala a v reakci na to chce dům nechat strhnout.

„Dům bude stržen,“ uvedl ředitel školy Scott Green na webových stránkách univerzity v Idaho. Dodal, že demolice je „ozdravný krok“ a že „odstraní fyzickou strukturu, kde byl spáchán zločin, který otřásl naší komunitou“.

„Demolice také odstraní snahy o další senzacechtivost ohledně místa činu,“ sdělil Green. Dům je totiž často předmětem lovců senzací, kteří u něj fotí či natáčí, a záběry sdílí na sociální sítě.

Univerzita také oznámila, že zřídila stipendia na památku zavražděných a plánuje postavení pomníku obětem masové vraždy.

Vloni v listopadu byli v domě ve městě Moscow v Idahu zavražděni studenti Ethan Chapin (20), Madison Mogenová (21), Xany Kernodleová (20) a Kaylee GonCalvesová (21). Měli být ubodáni vojenským nožem značky Ka-Bar ve spánku, někteří se ale bránili. Na obětech nebyly patrné stopy sexuálního násilí.

Policie po rozsáhlém pátrání 30. prosince 2022 zatkla 28letého Bryana Kohbergera, který působil jako asistent na katedře kriminologie na nedaleké Washingtonské státní univerzitě.

V souvislosti se čtyřmi vraždami v Idahu zadrželi absolventa kriminalistiky

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám