Hlavní obsah

V souvislosti se čtyřmi vraždami v Idahu zadrželi absolventa kriminalistiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Pensylvánii u města Scranton zadrželi agenti FBI a státní policisté 28letého absolventa studia kriminalistiky Bryana Christophera Kohbergera, který je podezřelý z vražd čtyř studentů v Idahu, jejichž těla byla objevena v postelích kolejí 13. listopadu.

Foto: Monroe County Correctional, Reuters

Podezřelý Bryan Christopher Kohberger

Článek

Žalobce okresu Latah Bill Thompson řekl v pátek na tiskové konferenci, že zadržený čelí čtyřem obviněním z vraždy a loupeže.

Úředníci na stejné konferenci potvrdili, ale zadržený vystudoval kriminalistiku na Washingtonské státní univerzitě a působil na ní jako asistent.

Policie podle stanice BBC uvedla, že podezřelý žil ve městě Pullman se státě Washington 15 kilometrů od kolejí ve městě Moscow, byl však zadržen o 4000 km dále.

Policie neuvedla žádný motiv a zjišťuje, zda podezřelý znal své oběti. Zdroj, který si nepřál být jmenován, sdělil, že Kohberhera spojuje s vraždou DNA.

Zlom ve vyšetřování přišel, když policie vyhlásila pátrání po bílém voze Hyundai Elantra, který byl viděn v době vraždy u kolejí. Vůz se podařilo najít, ale dosud nebyla nalezena vražedná zbraň.

Podle ohledání a pitvy byli Xana Kernodlová, Ethan Chapin, Laylee Goncalvesová a Madison Mogenová zavražděni ve spánku, ale někteří zavraždění se bránili, když je pachatel bodal. Na obětech ve věku 20 až 21 let nebyly patrné stopy sexuálního násilí.

Někteří policisté v Uvalde se při palbě ve škole rozutekli

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám