Hlavní obsah

V syrském Damašku útočili tři sebevrazi v autech, jeden se odpálil na náměstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně 18 mrtvých si vyžádaly útoky sebevražedných atentátníků v syrském Damašku. Podle AP to oznámila syrská státní televize. Jedno z aut vybuchlo v centru města na náměstí Tahrír, další dvě po zásahu policistů po cestě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V syrském Damašku útočili tři sebevrazi v autech, jeden se odpálil na náměstíVideo: Reuters

 
Článek

„Úřady sledovaly tři auta se sebevražednými atentátníky, dvě z nich se jim podařilo u vjezdu do Damašku na silnici, která vede k letišti, zlikvidovat. Třetí auto úřady obklíčily na náměstí Tahrír, terorista se však následně vyhodil do povětří,” uvedla syrská televize.

Státní agentura SANA s odvoláním na policejní zdroj uvedla, že sebevražední atentátníci ve dvou autech odpálili nálož na silnici, která vede k letišti. Třetímu se ale povedlo zaútočit.

Foto: Sana, Reuters

Nákladní auto zničené jedním z výbuchů v Damašku

„Slyšeli jsme střelbu okolo 06:00 (04:00 SELČ) a následně výbuch, který zničil okna okolních domů,” řekl agentuře AFP Muhammad Tináví, který žije u náměstí Tahrír. Dodal, že na místě vojákům pomáhali zaměstnanci Červeného půlměsíce.

Damašek zůstal stranou hlavních bojů

Od začátku války v Sýrii v roce 2011 zůstal Damašek, kde sídlí vláda prezidenta Bašára Asada, ostrými boji nedotčen. Sebevražední atentátníci však ve městě spáchali několik útoků, při kterých zabili desítky osob.

Je to již druhý podobný útok u syrského hlavního města v posledních měsících. Na konci května auto naplněné výbušninami explodovalo u Damašku na silnici k mezinárodnímu letišti. Vůz vybuchl v okamžiku, kdy se blížil ke kontrolnímu stanovišti vládních jednotek. Zemřeli tehdy dva lidé, zřejmě atentátníci.

V březnu si série čtyř teroristických útoků v Damašku vyžádala více než 100 životů. Ke dvěma z nich se přihlásila bývalá odnož teroristické sítě Al-Káida.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám