Hlavní obsah

V Rusku si podřezalo žíly 240 vězňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Nejméně 240 vězňů si v noci na úterý v ruské Kurské oblasti podřezalo žíly. Protestovali tak proti porušování svých lidských práv a brutalitě páchané na nich dozorci. Zdravotníci museli hospitalizovat desítky osob.

Článek

Jak uvádějí ruská média, vězni ve městě Lgov se pořezali na nohou, rukou a krku. Za branami budovy jejich akci podpořilo zhruba padesát příbuzných.

Svérázný protest ukončila policie. Podle organizací hlídajících dodržování lidských práv se do něj  zapojilo až 500 lidí. Zranění většiny z nich nejsou vážná. Vyšetřovatelé incidentu uvedli, že akce byla předem naplánovaná. Vězni v různých blocích se dohodli na přesné době, kdy se začali sebepoškozovat.

Rusko drží v počtu lidí v nápravných zařízeních celosvětový primát. Za mřížemi je tam nyní téměř jeden milión osob, tj. více než jedno procento dospělé populace. Podle oficiálních statistik má každý desátý vězeň tuberkulózu a každý dvacátý je nakažen HIV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám