Hlavní obsah

V polském městě našli mrtvé dítě v čističce vod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrůzostrašný nález v malém městě Radzymin v Mazovském vojvodství otřásl Polskem. Tamní pracovníci komunálních služeb našli v úterý v ucpaném potrubí přečerpávací stanice čističky odpadních vod mrtvolu novorozence. Stanici TVN24 to ve středu řekl primátor města Krzystof Chaciński.

Foto: Profimedia.cz

Polská policie

Článek

„Zatím neznáme totožnost mrtvého dítěte ani okolnosti, za kterých se tato mimořádná tragédie odehrála. Více se zřejmě dozvíme až po pitvě,“ oznámil mluvčí policie, která případ spolu se státním zastupitelstvím vyšetřuje.

Primátor Radzymina zároveň uvedl, že i přesto, že podrobnosti kolem toho, jak se tělíčko dostalo do kanalizace a ucpalo ji, je ještě třeba prošetřit, stačilo možná málo a dítě mohlo žít.

„V nedaleké Varšavě v ulici Klopotowského 18 je babybox, kde je možné bezpečně a zároveň anonymně odložit novorozence, o které se matka z různých důvodů nedokáže postarat. Na území Polska je takových zařízení více než sedmdesát,“ doplnil.

Chaciński nakonec vyzval obyvatele, aby pokud možno šířili povědomí o babyboxech tak, aby se nemusela opakovat hrůza, která se stala v jejich městě.

Půlroční dítě natlačené do babyboxu v Brně: Maminky v nouzi nevědí, kam jít, říká odbornice

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám