Hlavní obsah

V podvozku letadla u Amsterodamu objevili černého pasažéra, je v nemocnici

Amsterdam

V podvozku nákladního letadla společnosti Cargolux, které dorazilo z Afriky na letiště Schiphol u Amsterodamu, v neděli objevili černého pasažéra. Muž byl převezen do nemocnice, uvedla agentura Reuters s odvoláním na nizozemskou vojenskou policii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Muž je v dobrém stavu, když vezmeme v úvahu veškeré okolnosti. Byl převezen do nemocnice,” uvedla ve svém prohlášení policie, která má na starosti ostrahu hranic. Národnost ani věk muže zatím nejsou známy.

„Nejdříve nás zajímal jeho zdravotní stav,” uvedla mluvčí policie Joanna Helmondsová. „Je opravdu velmi nezvyklé, že někdo dokáže přežít v této zimě v takové výšce,” dodala.

Migrant z Alžírska vypadl na dálnici D1 z podvozku jedoucího kamionu

Krimi

Mluvčí společnosti Cargolux potvrdil, že šlo o let provozovaný jejich divizí Cargolux Italia. Až do uzavření vyšetřování se ale dále k případu nebudou vyjadřovat. Podle agentury Reuters byl jediným letadlem společnosti Cargolux, které v neděli dorazilo na Schiphol, letoun typu Boeing 747, který vzlétl z jihoafrického Johannesburgu a po cestě se zastavil v keňském hlavním městě Nairobi.

Reklama

Výběr článků

Načítám