Hlavní obsah

V Německu se srazil rychlovlak s traktorem, zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

V Německu se ve čtvrtek srazil rychlovlak s traktorem. K nehodě, při níž souprava vykolejila, došlo na jihozápadě země nedaleko města Efringen-Kirchen. Podle svědků jsou na místě "nejméně dva vážně zranění". Blíže neurčený počet osob navíc utrpělo zranění lehká.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Německá televize NTV uvádí, že těžce zraněni byli při kolizi strojvedoucí a vinař - majitel traktoru. Nikomu z cestujících se údajně nic nestalo.

"Vlak InterCityExpress (ICE) vykolejil poté, co narazil do traktoru," popsal nehodu pro tiskovou agenturu AP Helmut Mutter, mluvčí německé pohraniční policie. "Vozidlo patřilo vinaři, který nezvládl řízení sjel v 9:35 na trať," dodal.

Vlak směřoval z Karlsruhe do švýcarské Basileje. Traktor podle svědků zcela zablokoval koleje. Strojvedoucí údajně neměl ve velké rychlosti šanci soupravu zastavit. Na místo nehody se ihned sjely sanitky a policisté. Ve vlaku cestovalo přes sto lidí. Několik z nich utrpělo odřeniny a pohmožděniny.

Dnešní incident v Německu znovu zjitřil vzpomínky na červen 1998. Tehdy u města Eschede vykolejil vlak jedoucí z Mnichova do Hamburgu. Kolizi nepřežilo více než sto lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám