Hlavní obsah

V Jižní Koreji udeřil tajfun Chaba. Několik mrtvých, desetitisíce domácností bez proudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně tři lidi zabil tajfun Chaba v Jižní Koreji, kam ve středu přinesl silný vítr a hustý déšť. Desetitisíce jihokorejských domácností zůstaly kvůli živlu bez elektřiny, zrušeny byly desítky letů. Ochromena byla také námořní a železniční doprava v Jižní Koreji, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajfun Chaba zabil v Jižní Koreji nejméně tři lidiVideo: Reuters

 
Článek

Tajfun Chaba udeřil v noci na středu na jižní ostrov Čedžu, kde přerušil dodávky elektrické energie do 52 tisíc domácností a poškodil řadu budov. Odvoláno bylo 26 letů spojujících tento turistický ostrov se zbytkem Jižní Koreje a s Čínou.

Jihokorejské město Pusan bylo zaplaveno a místní přístav, který je největší v celé zemi, zůstal již druhým dnem zavřený. Na letišti v Pusanu bylo zrušeno více než 80 letů.

Foto: Lee Sang-hyun, ČTK/AP

Jihokorejští záchranáři táhnou obyvatele tajfunem postiženého Ulsanu zaplavenou ulicí do bezpečí.

Dvě továrny firmy Hyundai ve městě Ulsan přerušily kvůli záplavám provoz. Ke stejnému kroku přistoupily v dalších městech i některé loděnice.

Situalce z nočních hodin Zdroj: Windytv.com

Ministerstvo veřejné bezpečnosti uvedlo, že v důsledku tajfunu přišli o život tři lidé. Podle zpráv jihokorejských médií ale jen v Pusanu a Ulsanu zahynulo pět osob. Jeden člověk na ostrově Čedžu se pohřešuje.

Foto: Kim Jun-bum, ČTK/AP

Následky tajfunu Chaba v jihokorejském Kjongdžu

Tajfun Chaba přišel do Jižní Koreje od jihojaponského ostrova Okinawa, kde kvůli němu bylo v pondělí zrušeno školní vyučování a uzavřeny úřady. Meteorologové očekávají, že nyní tajfun zamíří na japonský ostrov Honšú.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám