Hlavní obsah

V Iráku postříleli 11 lidí na cestě do práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

V Iráku ve středu při pěti útocích zahynulo 15 osob. Mezi nimi je i 11 civilistů, které útočníci zabili v jedoucím autobusu. Bilance úterního sebevražedného atentátu v severoiráckém Tall Afaru vzrostla na 24 mrtvých a 134 zraněných. Informovala o tom irácká policie.

Článek

Ráno poblíž Bákuby střelci z jedoucího automobilu napadli podnikový autobus, v němž jeli do práce zaměstnanci továrny na elektroniku. Při útoku zahynulo 11 pasažérů autobusu a tři byli zraněni. Bákuba leží asi 60 kilometrů severně do Bagdádu.

V Bagdádu zahynul také na cestě do práce šíita, který řídil odbor styku s veřejností na ministerstvu obrany. Útočníci v automobilu BMW mu zablokovali cestu a z druhého auta vystoupli tři ozbrojenci, kteří ředitele zabili. Přitom zranili i jednoho chodce.

Další tři mrtví jsou šíitský taxikář, člen někdejší vládní strany Baas a civilista, který byl zastřelen 130 kilometrů jižně od Bagdádu.

Úterní sebevrah má na kontě 24 lidí, další možná přibudou

Sebevrah, který vjel v úterý na rušné tržiště v Tall Afaru, zabil 24 lidí. Mezi 134 zraněnými je 24 v kritickém stavu. Podle vyšetřovatelů chtěl atentátník zřejmě se svým automobilem dojet k policejní stanici, která je poblíž tržiště. Protože nezastavil na kontrolním stanovišti, hlídka na auto střílela a vozidlo explodovalo. [celá zpráva]

Letos přišlo při násilí v Iráku o život už 3525 Iráčanů. Počet iráckých obětí od invaze v roce 2003 se odhaduje na 35 tisíc. Prezident Džalál Talabání oznámil, že jen v Bagdádu bylo v dubnu nalezeno 1091 obětí sektářského násilí. Považuje to jen za špičku ledovce, neboť mnoho těl prý zůstává neobjeveno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám