Hlavní obsah

V chemičce v Texasu začalo po výbuchu hořet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři zraněné si vyžádala středeční exploze a následný požár v petrochemickém závodu v Texasu. Informovala o tom agentura Reuters. Je to již několikátý podobný incident v místních chemických provozech v letošním roce, což texaské úřady kritizují.

Foto: Marie D. De Jesús, ČTK/AP

Výbuch v chemičce v Port Neches.

Článek

Ve středu výbuch otřásl komplexem společnosti TPC Group ve městě Port Neches. Po první explozi následovala ještě druhá. Tlaková vlna podle Reuters rozbíjela okna a vylamovala dveře z pantů, některé domy v okolí byly vážně poškozeny. Úřady vyhlásily evakuaci v pásmu 800 metrů kolem závodu. Výbuch byl slyšet i ve vzdálenosti 50 kilometrů.

Foto: 12newsnow.com, Reuters

Požár v chemičce v Port Neches.

V Texasu je to letos již několikátý incident, což úřady amerického státu Texas označily za nepřijatelný trend. V březnu zachvátil požár chemický sklad u Houstonu, který hořel několik dní.

Foto: Marie D. De Jesús, ČTK/AP

Výbuch v chemičce v Port Neches.

O měsíc později vypukl oheň v zařízení KMCO severovýchodně od Houstonu, kde jeden dělník zahynul a druhý byl zraněn. V červenci utrpělo zranění 37 lidí při požáru chemickém závodě společnosti Exxon Mobil.

Foto: Kim Brent, ČTK/AP

Hustý dým nad továrnou v Port Neches.

Foto: Marie D. De Jesús, ČTK/AP

Hustý dým nad chemičkou v Port Neches.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám