Hlavní obsah

V centru Voroněži explodoval autobus. Dva lidé nepřežili

Voroněž

V centru Voroněže ve čtvrtek explodoval autobus městské hromadné dopravy - zemřeli dva lidé a dvě desítky osob utrpěly zranění. S odvoláním na gubernátora oblasti na jihozápadě evropské části Ruska o tom informují agentury Interfax a TASS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Voroněži explodoval autobusVideo: Reuters

 
Článek

Úřady výbuch vyšetřují, na místě se podle nich nenašly žádné stopy výbušnin, média nejčastěji zmiňují možnou explozi plynové lahve.

Výbuch se odehrál ve čtvrtek večer ve chvíli, kdy autobus stál na zastávce městské hromadné dopravy. Podle jednoho ze zdrojů Interfaxu explozi způsobila porucha podomácku vyrobeného plynového zařízení, které sloužilo jako pohon vozidla.

Z předběžných údajů vyplývá, že jedna z plynových lahví instalovaných na střeše autobusu byla vadná, unikl z ní plyn a exploze pak protrhla střechu, rozbila okna a poškodila karoserii, poznamenal tento zdroj.

Na Kamčatce spadl do jezera vrtulník, osm mrtvých

Svět

Jiný nejmenovaný zdroj však podle stejné tiskové agentury uvedl, že v autobuse žádné plynové zařízení nebylo; vozidlo prý jezdilo na naftu. Podle předběžných zpráv vyšetřovatelů se nenašly žádné stopy po výbušninách.

Gubernátor Voroněžské oblasti Alexandr Gusev mezitím informoval o tom, že v nemocnici zemřel další člověk, kterého exploze zranila. Na sociální platformě Telegram bez bližších podrobností uvedl, že zemřela žena narozená v roce 1966.

Počet obětí se tak zvýšil na dvě, poznamenal Interfax. Úřady už dříve informovaly o 19 zraněných, jejich poranění jsou různě závažná. Televize Ren TV hovoří až o 21 zraněných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám