Hlavní obsah

V Británii zabil stařenku, která přežila holokaust. Odsedí si 15 let

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 15 let nepodmíněně poslal soud v anglickém Derby do vězení 40letého Artura Waszkiewicze, který vloni v květnu přepadl stoletou stařenku, aby ji oloupil o 20 liber (asi 600 korun). Za uloupené peníze si drogově závislý muž koupil dávku heroinu. Žena utrpěla při přepadení zranění, v jejichž důsledku o několik dní později zemřela. O vynesení rozsudku informovala ve čtvrtek britská média.

Foto: Profimedia.cz

Zofjia Kaczanová, když jí bylo sto let.

Článek

Obětí se v loňském roce stala hluboce věřící Zofija Kaczanová, kterou při cestě na mši do kostela v Normantonu přepadl drogově závislý Waszkiewicz.

„Tak hrozný čin jste provedl jen proto, abyste ukojil bažení po heroinu.”
soudce Nicholas Dean

Stařenka, která přežila během druhé světové války pobyt v koncentračním táboře, se zvládla po útoku dobelhat do kostela, kde jí byla přivolána pomoc a byla převezena do nemocnice. Její stav se však za několik dnů výrazně zhoršil a nakonec 6. června zemřela na zápal plic.

Waszkiewicz ženu oloupil o zelenou kabelku a přišel si na 20 liber, které ihned použil na nákup dávky heroinu.

Foto: Profimedia.cz

Žena byla brutálně napadena

Zbabělý kriminálník 

Ačkoliv obviněný vinu popíral a jeho obhájce tvrdil, že Waszkiewicz není žádné „monstrum”, soudce Nicholas Dean ve čtvrtek poslal 40letého muže původem z Polska na 15 let za mříže a označil jej za „zbabělého kriminálníka”.

Foto: Profimedia.cz

Artur Waszkiewicz

„Tak hrozný čin jste provedl jen proto, abyste ukojil bažení po heroinu,” sdělil Waszkiewiczovi soudce.

Waszkiewicz byl podle serveru BBC v minulosti 24krát trestaný, v roce 2014 dokonce za ublížení na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám