Hlavní obsah

V baltimorské nemocnici neuhlídali vzorek vysoce nakažlivé tuberkulózy, evakuovali dvě budovy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prestižní nemocnice Johnse Hopkinse v Baltimoru na východě USA nechala evakuovat dvě své budovy kvůli úniku vysoce nakažlivého zmrazeného vzorku tuberkulózy. Podle páteční zprávy listu New York Post látka unikla na spojovacím můstku mezi dvěma budovami, v nichž se provádí výzkum rakoviny.

Foto: hopkinsmedicine.org

The Johns Hopkins Hospital v Batimoru

Článek

„Byla to malá zkumavka, která obsahovala zmrazený vzorek. Spadla a otevřela se, i když vzorek zůstal uvnitř,” sdělil zástupce děkana lékařské fakulty Landon King. Do prostředí se dostalo jenom několik kapek látky.

Obě budovy, které neslouží pro pacienty, byly evakuovány a kvůli možnosti, že se látka bude šířit potrubím, hasiči uzavřeli klimatizační systém. Obě budovy zůstaly zavřené několik hodin, pracovníci v blízkých budovách byli varováni prostřednictvím SMS.

Tuberkulóza je bakteriální onemocnění, které se šíří vzduchem. Zasahuje plíce, ale může postihnout i jiné části těla; bez léčby způsobuje úmrtí v 50 procentech případů.

V době incidentu bylo v blízkosti několik lidí, ale nikdo z nich nepotřeboval ošetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám