Hlavní obsah

V Bagdádu zemřeli dva američtí vojáci, ve Falúdži zabiti Iráčané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD/FALÚDŽA

Dva američtí vojáci v sobotu zemřeli při výbuchu nálože nastražené v automobilu u cesty, která vede k letišti v Bagdádu. Oznámila to americká armáda. Dalších osm vojáků bylo při akci zraněno.

Foto: Petr Hamerník, zoo Praha

Na zádech tety Kamby

Článek

Vojáci byli na cestě k místu jedné z předchozích explozí, když jejich kolona vozidel byla napadena. Při neštěstí byly zcela zničeny tři vojenské vozy.

K útoku se později přihlásila skupina napojená na sít al-Kajdá, která své prohlášení zveřejnila na internetových stránkách.

Boje ve Falúdži

Pozdě v sobotu večer bylo při bojích ve Falúdži západně od Bagdádu zabito sedm Iráčanů, mezi oběťmi jsou také ženy a děti. Nejméně šest dalších jich bylo zraněno. Oznámily to nemocniční zdroje.

Vojenské střely zasáhly několik domů a iráckých policejních stanovišť. Předtím však irácká skupina napadla stanoviště americké armády blízko východního vjezdu do města. Americké jednotky na útok odpověděly dělostřeleckou palbou.

Reklama

Související témata:

Související články

Sebevražedný atentát v Kirkúku: 23 mrtvých

Dvacet tři lidí zahynulo a patnáct až dvacet jich bylo v sobotu zraněno při sebevražedném atentátu u náborového střediska irácké Národní gardy ve městě Kirkúk...

Výběr článků

Načítám