Hlavní obsah

Terorista střílel a najížděl do lidí na promenádě v Tel Avivu, mrtvý a šest zraněných

Teroristický útok zažil v pátek večer izraelský Tel Aviv. Podle prvních informací si vyžádal jednoho mrtvého a nejméně šest zraněných, píše server deníku The Jeruslaem Post. Útočník, který střílel a najížděl autem do chodců, je podle deníku Haarec mrtvý.

Foto: Nir Elias, Reuters

Převrácené auto pachatele teroristického útoku v Tel Avivu

Článek

List The Times of Israel s odkazem na zdravotnickou službu Magen David Adom napsal, že útok se odehrál na dvou místech. Útočník jel podél promenády v Tel Avivu a začal střílet po lidech. Podle serveru Walla byl útočníkem Palestinec.

Zabil zhruba třicetiletého muže, podle některých zpráv to byl italský turista. Další čtyři lidé byli zraněni.

Útočník se poté snažil autem najíždět do chodců. Na ulici Kaufmann srazil několik lidí, než se jeho vůz převrátil. Pachatele nakonec zastřelil izraelský policista, když se blížil k autu, a zdálo se, že terorista sahá po zbrani.

Krátce po útoku premiér Benjamin Netanjahu oznámil, že nařídil mobilizaci pohraniční policie a záložníků.

V Izraeli panuje v posledních dnech velmi napjatá atmosféra poté, co izraelská policie tento týden provedla razie v jeruzalémské mešitě Al-Aksá. Po nich následovaly raketové útoky na Izrael z Pásma Gazy a také z Libanonu, na které armáda odpověděla nálety. Policie dnes intenzivně pátrá i po pachateli nebo pachatelích útoku na okupovaném Západním břehu Jordánu, kde po střelbě na osobní auto zemřely dvě Izraelky, třetí je těžce zraněná.

Tvrdý zásah izraelské policie u mešity Al-Aksá, stovky zatčených

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám