Hlavní obsah

Střelba v Texasu: Pět obětí včetně osmiletého dítěte. Další děti přežily pod těly mrtvých žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pět mrtvých si vyžádala střelba v domě v texaském městě Cleveland. Nejmladší oběti bylo osm let. Další děti přežily pod těly mrtvých. Útočník, který je ozbrojen útočnou puškou, je podle serveru ABC News na útěku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Střelba byla hlášena v pátek ve 23:31 místního času (v sobotu 6:31 SEČ). Policisté při příjezdu k domu nalezli na pozemku čtyři mrtvé lidi. Pátá obět zemřela při převozu do nemocnice.

Nejmladší oběti mělo být 8 let, píše server ABC. V domě se během útoku mělo nacházet 10 lidí.

V domě policisté našli dvě přeživší děti zakryté těly zastřelených žen, jež je před smrtí zřejmě zalehly, aby je ochránily.

Střelec má útočnou pušku AR-15

Policisté podezřívají muže hispánského původu, podle serveru ABC je na útěku. Ozbrojen je útočnou puškou AR-15. Policie neuvedla jméno a věk podezřelého, ani to, jaký měl vztah k obětem. Podle serveru potvrdili, že střelba se odehrála v jednom domě a že všechny oběti pocházely z Hondurasu.

Obyvatele města policie vyzvala, aby zůstali ve svých domovech do ukončení vyšetřování na místě činu. Cleveland se nachází přibližně 88 kilometrů od největšího texaského města Houstonu.

Sobotní útok je další z dlouhé řady masových střeleb, které se ve Spojených státech odehrávají. Loni v květnu například zabil střelec v základní škole v texaském městě Uvalde 19 dětí a dva učitele.

Ve Spojených státech je uzákoněno právo držet a nosit zbraně v druhém dodatku ústavy. Jakýmkoliv snahám o změnu tohoto stavu zatím úspěšně brání vlivná zbrojní lobby NRA napojená na republikány. Statistiky úmrtí civilních osob po zásahu střelnou zbraní v USA přitom nemají v civilizačně srovnatelných zemích světa obdobu.

Ve státě Texas není pro nošení legálně držené střelné zbraně podmínkou vlastnit licenci k jejímu nošení na veřejnosti. Tato změna vstoupila v platnost 1. září 2021.

V Texasu drží legálně zbraň podle statistik 35,5 % obyvatel, v poměru připadá v tomto americkým statě na 1000 obyvatel 34,1 zbraně.

Policisté zazvonili v USA na špatné adrese, majitele domu ve dveřích zastřelili

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám