Hlavní obsah

Útočník v Birminghamu zapálil muže, který odcházel z mešity

Protiteroristická jednotka britské policie vyšetřuje případ z pondělního večera z Birminghamu, kdy útočník zapálil sedmdesátiletého muže, když odcházel z mešity. Muž skončil s popáleninami v obličeji v nemocnici. Policii se podařilo pachatele zadržet a nyní prověřuje, zda případ z Birminghamu nesouvisí s podobným útokem, který se stal koncem února v anglickém Ealingu, píše server BBC.

Video, které zachytilo napadení muže v BirminghamuVideo: Reuters

 
Článek

Muž šel v pondělí večer po Brixham Road v Edgbastonu v Birminghamu, když ho útočník oslovil. Vzápětí ho polil tekutinou a zapálil mu bundu. Sousedé oběti pomohli uhasit plameny, zavolali záchranku a muže odnesli do jeho domu.

„Otec byl velmi těžce popálen. Modlíme se za jeho uzdravení,“ řekl syn oběti. Lékaři klasifikovali popáleniny jako vážné, ale nejsou považovány za život ohrožující. Muž je ve stabilizovaném stavu.

Podezřelý byl zatčen v Dudley Road, ulici, kde se nachází birminghamská mešita.

Detektivové nyní prověřují, zda pachatel nemá na svědomí útok z 27. února v Ealingu, čtvrti západního Londýna. Tehdy opouštěl 82letý muž Islámské centrum západního Londýna na Singapore Road, když ho útočník polil kapalinou a zapálil.

Pedofila obelstila na internetu jeho oběť. Britský soud jej poslal na 22 let za mříže

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám