Hlavní obsah

USA čekají útoky al-Kajdá v New Yorku a Washingtonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Americký ministr pro vnitřní bezpečnost Tom Ridge v neděli posune pozici na pětibodové stupnici očekávaných teroristických útoků ve Washingtonu ze žluté na oranžovou - tj. ze zvýšeného rizika atentátů na vysokou pravděpodobnost atentátů. Oznámila to televize CNN.

Článek

Ridge vše oznámil na tiskové konferenci. Podle médií tak reagoval na informace, že sebevrazi z al-Kajdá překročili americko-mexické hranice a míří do New Yorku. [celá zpráva] Tam údajně hodlají napadnout například burzu na Wall Street.

Nejnovějším cílem jejich atentátů by se údajně mohly stát rovněž washingtonské bankovní instituce, mj. budova Mezinárodního měnového fondu (MMF).

Oranžová barva se týká jen New Yorku a Washingtonu. Ve zbylých oblastech USA zůstává stupeň pravděpodobného teroristického útoku na žluté.

Ministerstvo pro vnitřní bezpečnost počátkem července veřejnost varovalo, že al-Kajdá se bude snažit před nadcházejícími prezidentskými volbami - proběhnou 2. listopadu - "přerušit demokratické procesy" v zemi.

Reklama

Související články

Sebevrazi z al-Kajdá směřují do New Yorku

New York se může stát v nejbližších hodinách cílem akcí teroristické sítě al-Kajdá. Varování vydaly v sobotu americké zpravodajské služby. Tamní policie...

Výběr článků

Načítám