Hlavní obsah

Únik plynu v chudinské čtvrti u Johannesburgu si vyžádal nejméně 16 životů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně 16 lidí, včetně tří dětí, zemřelo ve středu při úniku plynu v chudinské čtvrti na předměstí jihoafrického Johannesburgu. S odvoláním na jihoafrické úřady o tom informovaly agentury Reuters a AP.

Foto: ČTK

Policisté vyšetřují v oblasti úniku plynu v Johannesburgu.

Článek

Místní činitelé původně informovali o 24 obětech, později ale údaj upravili. „Šestnáct je ověřené číslo. Tým mě ujistil, že to přepočítal,“ uvedl guvernér provincie Gauteng Panyaza Lesufi. když navštívil místo neštěstí.

Těla obětí, které se podle agentury Reuters plynem otrávily, byla roztroušena po okolí. Nejmladšímu usmrcenému byl rok, dvojici dalších nezletilých šest a patnáct let. Dva lidi zdravotníci dopravili do nemocnice.

Plyn, který ve slumu zvaném Angelo unikl, je podle agentury AP jedovatým dusičnanem, jenž používají lidé nelegálně těžící zlato k jeho zpracování. Ve středu večer zřejmě unikl z plynové nádoby v jedné z chatrčí.

V okolí Johannesburgu, kde je řada nalezišť zlata, je nelegální těžba rozšířená. Lidé při ní chodí do uzavřených a nepoužívaných dolů, kde hledají zbytky ložisek.

Paříží otřásla silná exploze plynu, jeden dům se zřítil

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám