Hlavní obsah

Unesený Nizozemec po dvou letech osvobozen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Nizozemský pracovník humanitární organizace, který byl předloni v létě v Dagestánu unesen a zajat jako rukojmí, je opět volný. Oznámilo to v neděli nizozemské ministerstvo zahraničí.

Foto: PČR

ilustrační foto

Článek

Mluvčí ruského ministerstva vnitra informoval, že Erkela se dnes ráno podařilo osvobodit v rámci operace, kterou podnikla dagestánská policie spolu s ruskou federální kontrarozvědkou. Osvobozený rukojmí je prý v dobrém zdravotním stavu.

Do Dagestánu přijel pomáhat

Arjan Erkel stál v čele dagestánské mise mezinárodní humanitární organizace Lékaři bez hranic (MSF); v srpnu 2002 ho tři neidentifikovaní ozbrojenci přepadli na předměstí dagestánské metropole Machačkaly, když vycházel z tlumočníkova domu. Únosci nizozemského občana přinutili nasednout do svého vozu a odvezli ho na neznámé místo.

MSF v minulosti tvrdila, že do únosu byli zapleteni představitelé místních úřadů a že akce je součástí údajné ruské vládní kampaně namířené proti humanitárním pracovníkům, místním žurnalistům a ochráncům lidských práv v Čečensku, které sousedí s Dagestánem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám