Hlavní obsah

Ukrajinský uprchlík v Belgii vyhrál 12 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půl milionu eur (téměř 12 milionů Kč) vyhrál v Belgii mladý uprchlík z Ukrajiny na stírací los, který si za pět eur koupil u benzinové pumpy. Potvrdila to belgická loterijní společnost Loterie Nationale s tím, že výherce si musí sumu vyzvednout přímo v bruselské centrále firmy. Toto pravidlo platí pro všechny výhry přesahující 100 tisíc eur.

Foto: Profimedia.cz

Eura

Článek

Jméno výherce pořadatel v souladu se svými předpisy nezveřejnil, v tomto případě ale udělal drobnou výjimku. „Identita tohoto velkého vítěze zůstane utajena, i když můžeme na základě dotazníku, s jehož vyplněním dobrovolně souhlasil, poodhalit malý koutek závoje. Náš muž je Ukrajinec, je mu 18 až 24 let a rok žije v bruselském regionu,“ uvedla Loterie Nationale v tiskovém prohlášení.

„Mladý Ukrajinec, který uprchl před válkou ve své zemi, přijel do Belgie hledat novou šanci a našel ji ve stírací loterii,“ informovala dále loterijní společnost.

Její mluvčí Joke Vermoere doplnil, že pocity výherce byly velmi smíšené. Mladý Ukrajinec byl prý myšlenkami ve své vlasti, takže pro něj bylo obtížné se radovat. „Samozřejmě byl také velmi šťastný. Měli jsme hodně vítězů, ale pro něj výhra znamenala něco navíc. Jako by to bylo znamení naděje v temné době,“ uvedl mluvčí.

Večírek pro přátele, kteří mu pomohli

Mladý muž z Ukrajiny byl podle něj přijat v Belgii velmi vřele a mezitím si našel práci. „Samozřejmě by se ale raději co nejdříve vrátil na Ukrajinu, jakmile válka skončí,“ dodal Vermoere.

Výherce chce za získané peníze udělat něco pro krajany a obnovu své vlasti. Nejprve prý ale uspořádá večírek pro rodinu a přátele, kteří se o něj starali a pomohli mu se začlenit do belgické společnosti. „Je těmto lidem, mezi nimiž jsou jak Belgičané, tak Ukrajinci, velmi vděčný,“ řekl dále mluvčí loterijní společnosti.

Žena vyhrála v loterii jen pár hodin poté, co v kasinu rozbila bank

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám