Hlavní obsah

Ukrajinci hledají na internetu návod, jak vyrobit molotovův koktejl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinci v pátek zaplavili internet, aby našli jeden konkrétní recept – na molotovův koktejl. Reagovali tak na páteční výzvu náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanny Maljarové, aby civilisté pomohli „odolávat“ ruským invazním silám, které ve čtvrtek napadly Ukrajinu a v pátek se přiblížily k hlavnímu městu Kyjevu. Informoval o tom server The Washington Post.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský instruktor v Kyjevě učí používat molotovovy koktejly.

Článek

V pátečním příspěvku na Facebooku Maljarová napsala, že ruští útočníci „už pocítili moc“ ukrajinských vojenských sil. „Ale je důležité, aby se bránili všichni,“ dodala a vyzvala Ukrajince, aby si vyrobili improvizované zbraně, nebo se chopili těch skutečných a zapojili se do teritoriálních obranných sil, které tvoří záložní jednotky a podle Maljarové nyní zjednodušily náborové procedury.

Hlasoval jsem pro uznání Donbasu, ne pro válku, lituje ruský poslanec

Zahraniční

Podle údajů z vyhledávače Google za posledních 24 hodin na Ukrajině prudce stoupl počet vyhledávání „jak vyrobit molotovův koktejl“, tedy improvizované zápalné zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám