Hlavní obsah

Ukrajina zaútočila více než deseti drony na Krym, hlásí tamní okupační správa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ukrajina zaútočila více než deseti drony na Ruskem anektovaný Krym, uvedla v neděli agentura Reuters s odvoláním na Moskvou dosazenou správu na tomto ukrajinském poloostrově. Protiletecké obraně se podle ní podařilo všechny útoky odrazit.

Foto: Planet Labs Pbc, Reuters

Útoků na Ruskem okupované oblasti včetně Krymu přibývá. Na snímku sklad paliva v Sevastopolu (foto z 2. května)

Článek

Tři drony podle proruských úřadů směřovaly proti Sevastopolu, kde před týdnem po útoku bezpilotního letounu vzplál zásobník s palivem. Tentokrát zde nejsou hlášeny žádné škody, i když podle agentury Ukrinform byly ve městě slyšet výbuchy.

„V noci síly protivzdušné obrany a jednotky elektronického boje odrazily další útok na Sevastopol,“ uvedl na Telegramu okupační činitel Michail Razvožajev. Jeden dron podle něj spadl do lesa, dva byly sestřeleny nad mořem.

Celkem podle něj na Krym a Sevastopol útočilo více než 10 dronů. „Žádné objekty ve městě nebyly poškozeny. Všechny služby nadále situaci monitorují,“ dodal.

Jestli drony způsobily škody v dalších částech Krymu, není podle Reuters zatím jasné.

Jak agentura poznamenává, útoků na Ruskem okupované oblasti – a zejména Krym – v posledních dvou týdnech přibylo. Ukrajina, aniž by potvrzovala, že za útoky stojí, tvrdí, že ničení ruské infrastruktury je přípravou na pozemní ofenzivu.

Zásobník ropy u Kerčského mostu vzplál po zásahu dronu

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám