Hlavní obsah

U Tuniska se potopila loď s migranty, 19 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně 19 migrantů ze subsaharské Afriky utonulo, když se u Tuniska potopila jejich loď směřující do Itálie. Uvedla to dnes agentura Reuters, podle níž se jen za poslední čtyři dny u jihotuniského přístavního města Sfax potopilo pět lodí. Nejméně dalších devět lidí při tom zahynulo a 67 se jich pohřešuje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pobřeží Sfaxu se stalo významným výchozím bodem lidí prchajících do Evropy před chudobou a násilím v různých částech Afriky či na Blízkém východě. Italský ostrov Lampedusa je odtud vzdálený necelých 200 kilometrů.

Podle italského ministerstva vnitra přes moře na italské území přicestovalo od začátku roku do 23. března přes 20 tisíc lidí, a tedy třikrát tolik, co za stejné období v loňském roce.

Italský ministr zahraničí Antonio Tajani v týdnu prohlásil, že by z Tuniska mohly letos přicestovat do Evropy až stovky tisíc lidí, pokud severoafrická země nedostane brzy finanční pomoc.

Svědomí mám čisté, odmítá Meloniová odpovědnost za smrt migrantů na moři

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám