Hlavní obsah

U sídla ruské tajné služby se odpálil atentátník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U sídla ruské tajné služby FSB v Karačajsko-čerkeské autonomní republice na severním Kavkaze nastala v pátek exploze. Zřejmě se zde odpálil sebevražedný atentátník, napsal server Interfax. První zprávy hovořily o dvou zraněných a jednom mrtvém, list Kommersant na svém webu píše o šesti raněných a mrtvém útočníkovi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Interfax psal o zraněném důstojníkovi a jednom civilistovi. „Šest lidí zranily střepiny při výbuchu u budovy regionální správy FSB ve vsi Učkeken v Karačajsko-čerkeské autonomní republice. Předpokládá se, že výbuch způsobil sebevražedný atentátník, který při útoku přišel o život,“ napsal list Kommersant.

Teror v centrále ruské tajné služby FSB. Střelec byl „neutralizován”

Evropa

Neoficiální zdroje uvádějí, že nejprve explodovalo slabší výbušné zařízení. Když na místě vyšetřovali příslušníci bezpečnostních složek, přiběhl k nim muž, který se vyhodil do povětří. Před útokem podle zmíněného zdroje vykřikoval „Alláhu akbar!“ (arabsky Bůh je veliký).

Atentátník patřil zřejmě k některému z extremistických uskupení působících na Kavkaze.

Reklama

Výběr článků

Načítám