Hlavní obsah

Tvář Slovenky požírá parazit, lékaři si s tím neví rady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrozným utrpením prochází Oľga Müllerová ze Slovenska, jejíž tělo napadl parazit, který doslova požírá její tvář i jiné části těla. Lékaři jsou zatím bezradní a nedokážou stanovit diagnózu.

Foto: Facebook Nina Rosinová

Parazit požírá ženě obličej.

Článek

První příznaky se začaly objevovat v létě 2021. „Zpod kůže na noze jí vylezl parazit. Dala se okamžitě léčit, ale léčba byla od začátku nastavena nesprávně. Místo léčili jako cystu naplněnou hnisem, a přitom tam měla parazity,“ uvedl pro web tvnoviny.sk její partner Rudo.

Po čase léčbu změnili a k záhadné nemoci přistupovali jako ke kožnímu defektu. Její stav se však nadále zhoršoval, postupně jí začaly odumírat části těla a Oľga trpí velkými bolestmi. V současnosti už nemá téměř polovinu obličeje. „V lékařské zprávě je napsáno, že má gangrenózně-nekrotické úbytky tváře neznámé etiologie,“ řekl její partner.

Lékaři mají podezření na leishmaniózu, což je parazitické onemocnění způsobené prvoky, přenáší je bodavý hmyz především v tropech a subtropech. Tkáně zkoumaly laboratoře po celém Slovensku, ale žádná podle serveru nezjistila příčinu nemoci. Byla jí zjištěna přítomnost zlatého stafylokoka, bere antibiotika.

Oľga se podrobila množství vyšetření, dostala transfuze, ale nemoc postupuje. Rodina kontaktovala kliniku v Belgii, ale dostala odpověď, že pokud neznají číslo diagnózy, nemohou jim nijak pomoci. „Je to jako přirozená eutanazie. Umírá a vidím, jak jí odchází tkáň z tváře, ale nevzdáváme se,“ dodal Rudo. Vnučka Nina Rosinová požádala přes sociální sítě o finanční pomoc, protože léčba je velmi nákladná.

Otec za trest snědl kraba, který štípl jeho dceru. Nakazil se parazity

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám