Hlavní obsah

Otec za trest snědl kraba, který štípl jeho dceru. Nakazil se parazity

Starostlivý čínský otec musel být hospitalizován, když ve vzteku snědl syrového kraba. Chtěl tak pomstít svou dceru, protože ji krab štípl. Ale muž do těla kromě kraba dostal i parazity, kteří mu způsobili nemalé potíže.

Foto: MP Praha

Ilustrační foto

Článek

Vypadalo to jako povedený rodinný výlet u řeky, dokud malou dcerku 39letého Číňana neštípl krab. Muž, označovaný jako Lu, se v tu chvíli dopálil natolik, že kraba rovnou na místě snědl. Ale tím celý incident neskončil.

Výlet se odehrál v září a po zhruba dvou měsících si totiž muž z provincie Če-ťiang začal stěžovat na bolesti zad. Lékařská vyšetření ukázala problémy v oblasti hrudi, břicha, s játry a zažívacím systémem, ale nedařilo se určit příčinu.

Lékaři se sice Lua ptali, zda v poslední době nejedl něco neobvyklého, co by mohlo například způsobovat alergie. Ale na dva měsíce starou epizodu s krabem si vzpomněla až Luova žena.

Japonce našli v krku červa. Mohla za to tradiční pochoutka

Koktejl

Krevní testy následně odhalily, že do Luova těla se dostaly přinejmenším tři druhy parazitů. Léčba byla úspěšná, ale temperamentní otec bude muset ještě nějakou dobu docházet na kontroly.

Navzdory obecnému přesvědčení, že Číňané snědí téměř cokoliv, syroví krabi nepatří k lidové medicíně. V několika provinciích je však populární tzv. opilý krab, jenž se nejprve naloží do alkoholu.

Ale primář Cchao Čhien z nemocnice, kde se Lu léčí, varuje i před tím. „Alkohol sice dokáže zabít dost parazitů i bakterií, ale není to stoprocentní,“ varuje doktor Cchao před kulinářskými experimenty.

Mladík omylem spolkl celého lezouna

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám