Hlavní obsah

Třináctiletá školačka se na Floridě ubránila žralokovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Idylka na pláži ve Fort Pierce na východním pobřeží Floridy, kam se šla třináctiletá Ella Reedová koupat se svou kamarádkou, se pro obě záhy proměnila v drama. Ve chvíli, kdy se Ella pohybovala v mělké vodě, na ni zaútočil žralok a způsobil jí zranění. Školačka nepropadla panice a mimořádnou odvahou zachránila život sobě i druhé dívce.

Foto: Envato elements

Žralok

Článek

Serveru Local 10 News dívka řekla, že nejprve ucítila ostrou bolest na boku.

„Ten žralok byl tak silný. Nejvíce jsem cítila, jak mne zasáhl do žaludku. Nemohla jsem dýchat,“ vylíčila Ella začátek útoku.

I přes vypjatou situaci dokázala zachovat chladnou hlavu a postupovala s pozoruhodnou logikou. Nejprve varovala kamarádku, která byla také ve vodě a neměla o predátorovi ještě tušení. Pak natáhla před sebe ruce, aby si chránila obličej.

Následně se jí povedlo žraloka, který opakovaně útočil na její ruce i nohy, praštit vší silou do čumáku, což se k jejímu překvapení ukázalo jako účinná obrana. Žralok se následně dal na úprk.

Když zraněná dívka doplavala ke břehu, zavolala bratrovi a matce, která si zpočátku myslela, že si Ella dělá legraci. „Bylo to šílené, protože byla úplně celá od krve od hlavy až k patě,“ řekla později Ellina matka.

Dívka skončila v péči lékařů a nyní se zotavuje doma s celkem 19 stehy na břiše, pažích a na koleně.

Žralok u australských břehů zaútočil na jedenáctiletého chlapce, úřady uzavřely pláže

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám