Hlavní obsah

Tři srbští bratři brutálně napadli personál berlínské nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šokující scény se odehrály o silvestrovské noci na pohotovosti v jedné berlínské klinice. Tři mladí muži brutálně napadli zdravotnický personál, údajně proto, že jednomu z nich se nedostalo dostatečně rychlého a odpovídajícího ošetření.

Foto: Profimedia.cz

Klinika Sana v berlínské čtvrti Lichtenberg

Článek

Ve čtvrtek deník Berliner Zeitung zveřejnil video z incidentu, jak jej zachytila bezpečnostní kamera. Podle listu Bild byli útočníky tři bratři srbského původu ve věku 25, 20 a 16 let.

Agresoři nejprve personálu nadávali, načež se zcela přestali ovládat. Nejstarší z nich dvakrát vší silou udeřil pěstí do tváře 42letého lékaře, který hlavou narazil o zeď a sesunul se v bezvědomí k zemi.

Byl to přitom tento útočník, který se dožadoval lékařské péče. Přivezla jej sanitka s krvácející ranou na ruce.

Napadenému lékaři ihned přispěchala na pomoc kolegyně, která se jej snažila odtáhnout. Otřesený lékař se mezitím částečně probral a s pomocí zdravotnice se posadil, zůstal ale na podlaze.

Útočníci byli pod vlivem alkoholu

Konflikt mezitím pokračoval a dalším cílem fyzického útoku se stal 32letý zdravotník, který utrpěl lehčí zranění na hlavě. Nato se do konfliktu zapojili někteří pacienti z čekárny, s jejichž pomocí se podařilo vytlačit trio útočníků, kteří byli pod vlivem alkoholu, před budovu.

Policie po příjezdu agresivní sourozence zatkla a našla u nich blíže neupřesněné omamné látky. Vyšetřovatelé je obvinili z útoku na veřejného činitele, vyhrožování a těžkého ublížení na zdraví.

Alexander Matthes, ředitel kliniky Sana ve východoberlínské čtvrti Lichtenberg, řekl, že je brutálním útokem na zdravotníky svého zařízení šokován. „Doufáme, že pachatelé ponesou odpovídající důsledky. Bereme tento případ velmi vážně a přijmeme potřebná opatření,“ ujistil.

Na silvestra bude policie tvrdá, slíbila německá ministryně vnitra

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám