Hlavní obsah

V Thajsku postaví obří letištní město. Má jít o nejmodernější dopravní uzel v Asii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Thajsku letos započne výstavba nového letištního komplexu, který má v budoucnu patřit k nejinovativnějším v Asii. Takzvané Eastern Aviation City vyroste na místě letiště U-Tapao, které pochází z období vietnamské války. Podle mluvčí thajské vlády poskytne projekt v prvních pěti letech práci více než 15 tisícům lidí.

Foto: Profimedia.cz

Thajsko dostane nové moderní letiště (ilustrační foto).

Článek

Velký dopravní uzel vznikne u města Rayong, které se nachází asi 180 kilometrů jižně od Bangkoku. Jedním z cílů projektu je přilákat více turistů do této části země. Letiště má být navíc propojeno s dalšími dvěma letišti v okolí, píše server Airport Technology.

Součástí komplexu bude terminál pro klasické komerční lety, ale i pro nákladní, rovněž zde vznikne výcvikové centrum, prostory na údržbu letadel a podobně.

Odbaví až 75 milionů lidí ročně

Letiště pokryje plochu asi 1040 hektarů, jeho výstavba vyjde odhadem na devět miliard dolarů, což je takřka 200 miliard korun. O podobu se postará architektonické studio One Works, v designu se mají podle serveru Luxury Launches odrazit různé aspekty thajské kultury. Například hlavní budova svým tvarem připomene rybářské sítě, které se používají v pobřežních vesnicích kolem Rayongu.

Projekt má být nejinovativnějším svého druhu v Asii, návštěvníkům kromě řady obchodů nabídne také odpočinkové zóny, množství zelených ploch nebo i Kulturní vesnici se zábavními zařízeními.

Po dokončení by mělo Eastern Aviation City odbavit kolem 60 až 75 milionů lidí ročně.

Nuda při čekání na letadlo? Na tokijském letišti se budou moci cestující smočit v horkých pramenech

Cestování

Reklama

Související témata:

Související články

Thajsko od června zavede turistickou daň

V Thajsku plánují zavést od června turistickou daň ve výši 300 bahtů (asi 200 korun). Platit se bude jednorázově po příletu, výjimku budou mít cizinci...

Výběr článků

Načítám