Hlavní obsah

Thajsko: ministra Svobodu zachraňovala i HC Sparta

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BANGKOK

Kunratice, Chrudim a HC Sparta - tak se jmenovaly lodě, které v sobotu vysvobodily z nedobrovolného pobytu na moři ministra zahraničí Cyrila Svobodu. Šéf české diplomacie uvízl zhruba dva kilometry od thajské vesnice Krabi. Právě tam měl výše jmenovaná plavidla pořízená z české humanitární sbírky pokřtít.

Foto: Petr Pokorný

Hasiči ze Sobětic bavili celou obec.

Článek

"Člun převážející pana Svobodu i s doprovodem za domorodci uvízl na mělčině. Po dvou hodinách ho vysvobodily lodě pořízené z peněz českých dárců. Jmenovaly se Kunratice, Chrudim a HC Sparta," popsal Novinkám kuriózní příhodu tiskový mluvčí Ministerstva zahraničních věcí (MZV) ČR Vít Kolář.

Doplnil, že Svoboda měl dnes výše jmenovaná plavidla v Krabi slavnostně pokřtít. Díky "nehodě" se však na vlastní kůži na moři přesvědčil o jejich spolehlivosti.

Peníze na výrobu lodí pro tamní rybáře vybrala advokátní kancelář Procházka/Randl/Kubr. Byly postaveny přímo v Thajsku. 

Cyril Svoboda je od 9. do 14. března na oficiální návštěvě jihovýchodní Asie. Mapuje tam, jak se oblasti zasažené tsunami vzpamatovávají z prosincové katastrofy i jak se používají peníze z humanitárních sbírek, do nichž přispívali čeští dárci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám