Hlavní obsah

Televize ABC odvysílá jména padlých v Iráku

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Čtení jmen více než pěti set Američanů padlých v bojích v Iráku se rozhodla věnovat televize ABC celý 30minutový páteční pořad Nightline. Na obrazovce se budou střídat jejich tváře s uvedením druhu vojska, hodnosti a věku. Pořad bude živě přenášen i na obří displej ABC, umístěný na budově jejího ústředí v newyorské Times Square.

Foto: Zdroj snímku: Facebook - Majáles Univerzity Palackého

Článek

"Je to způsob, jak připomenout divákům - ať už s válkou souhlasí či ne - že za čísly obětí jsou tito muži a ženy v Iráku naším jménem a že ti, kdo byli zabiti, mají svá jména a tváře," řekl moderátor pořadu Ted Koppel.

Kvůli omezenému časovému rámci relace se výčet padlých omezí na oběti přímých bojů. V Iráku však již zahynulo celkem přes sedm set amerických vojáků.

Bílý dům se k počinu stanice zatím nevyjádřil. Administrativa informace o ztrátách na životech nezdůrazňuje a nově například potvrdila zákaz fotografování rakví s ostatky vojáků repatriovaných do USA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám