Hlavní obsah

Tajemný klavírista není Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pianista umístěný v britské psychiatrické léčebně není český hudebník Tomáš Strnad. Uvedly to v úterý televize ve svém večerním zpravodajství.

Článek

S domněnkou, že mlčícím podivínem by mohl být Tomáš Strnad, přišel bratr člena populární české rockové skupiny 80. let Pražský výběr Klaudia Kryšpína Richard (38), který žije od konce 80. let v americkém státě Ohio.

Jeho bratr informaci příliš nevěřil, ale spekulaci poté podpořil také Michael Kocáb. Ten ovšem včera omyl vysvětlil podobou obou mužů a dalšími okolnostmi, které ho vedly k názoru, že Strnad odjel do zahraničí. On však celou dobu neopustil republiku.

Neznámý klavírista byl asi před sedmi týdny nalezen v Sheernessu, který leží v hrabství Kent. Neměl na sobě ani u sebe nic, co by pomohlo s identifikací. Dosud nepromluvil, pouze dlouhé hodiny hraje na klavír. Podle lékařů je fyzicky v pořádku, ale jeho duševní stav se v nejbližší době nemůže nijak zásadně zlepšit. Nyní je v nemocnici v Dartfordu.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajemný mlčící klavírista je možná Čech

Vytrvale mlčící klavírista, kterého začátkem dubna zadržela britská policie, je možná hudebník pocházející z Česka. S odvoláním na svědectví dalšího českého...

Výběr článků

Načítám