Hlavní obsah

Slovák sympatizoval s lidmi, kteří protestovali před domy zdravotníků, podlehl covidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na Slovensku podlehl nemoci covid-19 Miroslav K. z Martina, který sympatizoval s lidmi, kteří protestovali před domy zdravotníků, blokovali obchody a bránili v práci očkovacímu týmu v Žilinském kraji. O jeho úmrtí informoval web sme.sk.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Miroslav K. natáčel na mobil protesty proti očkování v Žilinském kraji. Skupina antirouškařů například zablokovala provoz obchodu v Piešťanech, musela zasahovat policie a tři muži byli zadrženi.

Miroslav K. se poté zúčastnil akce na jejich podporu, kterou organizovala Lidová strana Naše Slovensko Mariana Kotleby. Nedlouho poté onemocněl.

Miroslav K. provozoval také občanské sdružení na pomoc lidem, kteří se dostali do sporu s nebankovními institucemi a vymahači dluhů.

Slovensko hlásí poprvé přes deset tisíc nakažených za den

Evropa

„Mirko měl můj obrovský obdiv, protože jako vyučený obráběč kovů bez právnického vzdělání vyhrával soudy s nebankovkami pro množství lidí po celém Slovensku. Zachránil je před exekucemi a často jim byly vráceny nemalé peníze,“ uvedl ve statusu na sociální síti poslanec slovenského parlamentu za vládní hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) Peter Vons. Miroslav K. byl Vonsův bývalý žák.

Reklama

Výběr článků

Načítám