Hlavní obsah

Svoboda: slovenská daňová reforma nás neohrozí

Novinky, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Ministr zahraničních věcí ČR Cyril Svoboda se domnívá, že slovenská daňová reforma neohrozí ekonomické vztahy s Českou republikou. Shodl se na tom v pondělí při jednání se svým slovenským protějškem Eduardem Kukanem.

Foto: Stanislava Dvořáková

Vaříme, hodujeme, zpíváme, tančíme, prostě dobrá nálada nesmí chybět.

Článek

Domnívají se, že i přesto, že smluvní vztahy se musí přizpůsobit požadavkům EU, měly by být zachovány nadstandardní vztahy při přechodu hranic. Svoboda se domnívá, že takové podmínky, jaké jsou dnes např. mezi Německem a Rakouskem, kdy turista přechod hranic prakticky nepocítí, nastanou do několika měsíců či jednoho až dvou let po našem vstupu do EU.

Svoboda řekl, že se také dotkli otázky migrace Romů. Zvláštní skupiny, které začaly o tomto tématu jednat pod vedením obou místopředsedů vlád Czakiho a Mareše, však ještě nedospěly k žádným závěrům. Na závěr svého jednodenního pobytu v Bratislavě se Svoboda sešel také s prezidentem Rudolfem Šusterem a neplánovaně i s ministrem obrany Šimkem.

Výběr článků

Načítám