Hlavní obsah

Znásilněnou dívku v Indii cestou k soudu zapálili, aby nemohla svědčit

– Dillí

Třiadvacetiletá Indka, která byla v březnu hromadně znásilněna, byla ve čtvrtek přepadena cestou k soudu, kde měla vypovídat. Útočníci ji cestou na nádraží napadli, odtáhli na pole a tam ji polili hořlavinou a zapálili. Žena bojuje v nemocnici o život.

Foto: Amit Dave, Reuters

Protest proti znásilňování žen v Indii

Článek

Lékaři z nemocnice ve městě Lucknow ve státě Uttarpradéš uvedli, že dívka utrpěla popáleniny na 90 procentech těla a bude muset být rychle převezena do Dillí. Je v kritickém stavu.

Policie zadržela pět lidí, mezi nimiž byli i dva muži, kteří čelili obvinění, že ženu v březnu hromadně znásilnili. Z celkem pěti osob, které se činu měly 4. března dopustit, policisté zatím dopadli jen tři. Zbylí dva podezřelí jsou stále na útěku, uvedl list India Today.

V oblasti vyšetřují kvůli znásilnění i poslance

Indka byla zapálena v oblasti, kde policie od července vyšetřuje poslance vládnoucí Indické lidové strany (BJP) Kuldípa Sengara, kterého ze znásilnění obvinila nyní devatenáctiletá dívka. Ta měla zájem u něj pracovat, když ale přišla v roce 2017 do jeho domu, podle jejích slov ji znásilnil. Letos byla dívka vážně zraněna při podivné dopravní nehodě, při níž zemřely i dvě její příbuzné a byl zraněn i její advokát. Loni byl napaden i její otec. Protože v době zneužití jí nebylo 18, skončil politik ve vazbě, obvinění však odmítá.

Znásilnění představují v Indii velký problém. Tristní situace vyplynula na povrch v prosinci 2012, kdy byla v autobuse v Dillí hromadně znásilněna a zavražděna mladá studentka. Jak uvádějí policejní statistiky, policie v roce 2017 zaregistrovala 33 658 znásilnění - průměrně 92 denně. Většinu případů ale ženy podle expertů kvůli strachu z pomsty nehlásí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám