Hlavní obsah

Znásilněná desetiletá Indka porodila holčičku

Dillí

Desetiletá dívka v Indii, která otěhotněla po znásilnění otčímem, porodila po císařském řezu holčičku. Ve čtvrtek to oznámila nemocnice v Čandígarhu v dívčině domovském státě Harijána. Dívce nepovolil interrupci indický nejvyšší soud.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Matka i novorozeně jsou ve stabilizovaném stavu, novorozená holčička ale byla přemístěna na jednotku intenzivní péče, protože má podváhu.

Interrupci desetileté dívce minulý měsíc zamítl nejvyšší soud, napsal server India.com. Soud verdikt odůvodnil obavami lékařské komise, podle níž by takový zákrok mohl ohrozit dívku na životě. Komise ale původně interrupci schválila, jak informovala stanice BBC. [celá zpráva]

Na dívčino těhotenství přišla počátkem roku její matka, když si jí dcera stěžovala na bolesti břicha. Nevlastní otec, který byl vzat do vazby, měl údajně dívku znásilnit opakovaně, když byla matka v práci.

O interrupci rozhodoval soud proto, že zákon v Indii zakazuje umělé přerušení těhotenství po 20. týdnu. Zákon byl přijat kvůli větší ochraně plodů ženského pohlaví ve společnosti preferující syny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám