Hlavní obsah

Žena si v noci spletla tuby a zalepila si rty vteřinovým lepidlem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dunedin

V nemocnici ve městě Dunedin na jihu Nového Zélandu tento týden hospitalizovali 64letou ženu. Vteřinové lepidlo totiž v noční tmě zaměnila za přípravek proti rýmě, která ji sužovala. Operátorce na tísňové lince ani nebyla schopna vypovědět, co se jí stalo. Ta pak na místo poslala policii v obavě, že se mohlo jednat o oběť přepadení, informoval v pátek server Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Záchranná služba obdržela telefonát, ale ze zastřené řeči nebylo jisté, zda se nejedná o někoho, kdo byl spoután a má přes ústa roubík,“ popsal policejní seržant Steve Aitken. Do domu na předměstí St. Kilda byli proto raději vysláni policisté i se služebním psem.

Žena zažila krušné chvíle, jelikož nemohla kvůli rýmě pořádně dýchat ani nosem. V nemocnici jí ale nakonec rty rozlepili s použitím voskového oleje.

Novozélandské stanici TV3 pak vysvětlila: „Všechny přípravky mám na tácku ve stolku. Vstala jsem a nahmátla jsem tuby uvnitř. Nic jsem necítila, protože jsem měla zacpaný nos. Pak jsem se vrátila do postele a pomyslela si: ‚co jsem si to dala na ústa?’“.

Dodala, že operátorce v telefonu nebyla schopna nic říct. „Nemohla jsem říct, kde bydlím, nemohla jsem povědět, jaké mám číslo,“ uvedla žena, kterou média nejmenovala. Hovor s pracovnicí na tísňové lince podle ní probíhal tak, že operátorka jí dávala dotazy a ona jednou poklepala telefon na znamení souhlasu, anebo tak učinila dvakrát, když odpověď zněla ne. Takto se operátorka nakonec dozvěděla, z jaké čtvrti, ulice a čísla domu žena volá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám