Hlavní obsah

Vyšel thriller o zmizení malajsijského letadla, příbuzné pasažérů šokoval

Pouhé tři měsíce po záhadném zmizení malajsijského letadla, na jehož palubě cestovalo 239 lidí, vydal novozélandský spisovatel s uměleckým jménem Scott Maka thriller s názvem MH370. Příbuzné pasažérů vydání knihy šokovalo a bez upřesnění, co se vlastně stalo, je považují za nevhodné.

Foto: Pool, Reuters

Stín letounu novozélandské armády, který pátral po troskách ztraceného boeingu.

Článek

Jak napsal internetový server stuff.co.nz, do knihy Scotta Maky se kriticky pustila především Danica Weeksová, jejíž manžel Paul Weeks byl na palubě pohřešovaného letadla. To zmizelo krátce po startu 8. března z Kuala Lumpuru na trase do Pekingu a zatím se po něm nenašla žádná stopa.

"Bylo by lepší vynaložit úsilí k nalezení pravdy," řekla na adresu spisovatele. "My tím strávíme zbytek života," dodala s tím, že lidé píšící knihy a točící filmy o této záhadě by raději měli počkat, až budou mít všechny informace.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mezinárodní intriky v knize

Autor novinářům sdělil, že s příbuznými obětí jako s potenciálními čtenáři své knihy nepočítal a nepředpokládal, že by se o ní vůbec dozvěděli. Paní Weeksové adresoval omluvu. "Je mi líto, že reagovala tímto způsobem. Mrzí mě, že ji to rozčílilo," řekl.

Pozůstalí po pasažérech letounu již dříve ostře kritizovali plány některých filmových studií natočit o záhadném zmizení stroje film. Podle serveru nzherald.co.nz si podobného přijetí v případě knihy byl Maka vědom.

Server stuff.co.nz dodal, že se spisovatel rozhodl napsat knihu jen týden po zmizení letadla. V jeho podání se osud letounu točí kolem pasažérky, která se náhodně zaplete do mezinárodní intriky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám