Hlavní obsah

Výletní loď v Japonsku je zamořená koronavirem, počty nakažených stoupají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počty obětí nákazy koronavirem v Číně neustále stoupají. Tamější ministerstvo zdravotnictví ve čtvrtek potvrdilo, že mrtvých je už téměř 570 a nakažených přes 28 tisíc, napsala agentura DPA. Nákaza ovšem kosí i cestující uvězněné na výletní lodi Diamond Princess, která kotví v přístavu Jokohama v Tokijském zálivu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z japonské výletní lodi vyložili dalších 10 nakažených pasažérůVideo: Reuters

 
Článek

Koronavirem se tam nakazilo dalších deset lidí, celkem jich jsou dvě desítky. Tamní úřady se rozhodly, že loď, na jejíž palubě je 3711 lidí, budou držet v karanténě následujících 14 dní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonsko uvalilo karanténu na výletní loď s 3700 pasažéry, na které cestoval muž s koronaviremVideo: Reuters

Generální ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus ve středu uvedl, že 80 procent případů infikovaných novým koronavirem je v epicentru nákazy, kterým je provincie Chu-pej ve střední Číně. Na Čínu pak připadá zhruba 99 procent všech případů zaznamenaných ve světě.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

O jedné oběti koronaviru informovaly úřady severočínského města Tchien-ťin, provincie Chej-lung-ťiang na severovýchodě země a provincie Kuej-čou na jihozápadě.

Nejvíce nakažených mimo Čínu hlásí Japonsko, Singapur (28) a Thajsko (25). Mimo Čínu podlehli koronaviru dva lidé – jeden v Hongkongu a druhý na Filipínách.

Nový virus, označovaný jako 2019-nCoV, se začal šířit z města Wu-chan ve střední Číně. Podle lékařů vyvolává onemocnění s příznaky chřipky (horečku, kašel, problémy s dýcháním), pouze u některých pacientů vede k rozvoji virového zápalu plic, který může vyústit až v selhání dýchání.

Reklama

Výběr článků

Načítám