Hlavní obsah

Vlak v Indii jel přes 70 kilometrů bez strojvedoucího rychlostí až 100 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Indii ujel v neděli dlouhý nákladní vlak přes 70 kilometrů bez strojvedoucího. Řítil se rychlostí až 100 km/h. Nakonec se ho podařilo zastavit pomocí dřevěných špalků.

Vlak v Indii jel přes 70 kilometrů bez strojvedoucího rychlostí až 100 km/hVideo: Reuters

 
Článek

Vlak 14806R s 53 vagony štěrku jedoucí ze státu Džammú a Kašmír do Mukerianu v okrese Hošiarpur v indickém státě Pandžáb zastavil v Kathue ležící ještě v Džammú. Nezajištěný vlak se na trati mezi Džammú a Džalnadharem v 7:25 pomalu rozjel. Zastavit se jej podařilo až v devět hodin.

Foto: Reuters

Vlak v Indii jel přes 70 kilometrů bez strojvedoucího rychlostí až 100 km/h

Vedení Severní železnice nařídilo vyšetřování. To se soustředí na to, zda byl vlak zabrzděn. Ředitel dráhy v Džammí Pratík Šrivastava uvedl pro list Hindustan Times, že „to vypadá, že se vlak rozjel po nakloněné trati do státu Pandžáb bez strojvedoucího a jeho zástupce“. Dodal, že pokud budou strojvedoucí shledáni vinnými, budou tvrdě potrestáni.

Zatímco stanice BBC uvedla, že se v Kathue měli vyměnit strojvedoucí a nezabrzděný vlak se rozjel, než nastoupili noví, list The Hindustan Times napsal, že si strojvedoucí šel i s pomocníkem pro čaj a nezatáhli brzdu. Motor dieselové lokomotivy zůstal v běhu.

Dispečeři okamžitě nařídili stáhnout závory a vyklidit kolej, aby byla volná. Vlak, který nabral stokilometrovou rychlost, projel pěti stanicemi, než se ho podařilo zastavit.

„Vlak byl zastaven poté, co železničáři dali na koleje dřevěné zarážky,“ uvedli představitelé Indické železnice pro agenturu PTI. List The Hindustan Times ovšem uvedl, že se vlak podařilo zastavit u Unči Bassi, kde trať stoupá, a použily se k tomu pytle s pískem. Nikdo nebyl zraněn.

První čínský vlak na českých kolejích. Nabízí i sedadla k stání, můžete se na nich opřít

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám